Inici ~ Agenda ~ Club de lectura amb el traductor: "Formigó"
image

Club de lectura amb el traductor: "Formigó"

Comentem la novel·la de Thomas Bernhard amb Clara Formosa Plans, que l'ha traduïda de l'alemany.

A la primera sessió del club de lectura amb el traductor, dirigit per Ramona Pérez Santiago, parlarem de la novel·la Formigó, de Thomas Bernhard. Ens acompanyarà Clara Formosa Plans, responsable de la traducció de l'obra de l'alemany al català. 

Inscripcions

La primera sessió del club de lectura de traductors tindrà lloc:

Quan: dimarts 27 d'octubre a les 19 h

On: sala Bookeria de la llibreria Ona del carrer Pau Claris 94  

Pots reservar la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat. El club de lectura té continuïtat: cal inscriure's a totes les sessions disponibles actualment. Les reserves es faran per ordre de recepció dels mails fins a exhaurir localitats.

Sobre la traductora: Clara Formosa Plans
Es dedica a la traducció des de fa més de vint anys. Ha traduït assaig i narrativa. De Thomas Bernhard ha traduït una desena de novel·les, entre les quals en destaquen Formigó, Els meus premis, Mestres antics, o l’autobiografia en cinc volums L’origen, El soterrani, L’alè, El fred i Un nen. Ha traduït altres autors com Heiner Müller, Peter Handke, Franz Kafka, Eduard von Keyserling o Bertolt Brecht; d’aquest últim va formar part de l’equip de traductors del teatre complet. 

L'argument de Formigó
El musicòleg Rudolf viu en una casa al camp —que recorda molt la granja a Ohlsdorf de l’autor— i no troba les condicions idònies per escriure l’estudi sobre Mendelssohn Bartholdy, que prova d’iniciar des de fa anys. Fracassa ja en la primera frase, la més decisiva de totes. La culpa recau sobre l’entorn extremadament poc intel·ligent i hostil, encarnat per la seva germana, una dona d’èxit, sense gens de talent per la música. Per aconseguir començar a escriure el seu treball sobre Mendelssohn Bartholdy, deixa la seva casa al camp per marxar a Mallorca.

Aconsegueix el llibre 
Pots adquirir el teu exemplar de Formigó a qualsevol de les llibreries Ona: a Pau Claris 94 o a Gran de Gràcia 217. També pots encarregar-lo a la nostra pàgina web: pots escollir que te l'enviem a casa o passar-lo a recollir a la llibreria.

Detalls de l'esdeveniment

Tipologia

Club de lectura

Quan

27 octubre 2020

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h 30m