Inici ~ Agenda ~ Conversa amb Agustí Alcoberro
image

Conversa amb Agustí Alcoberro

Ens parlarà del seu llibre "Francesc Castellví Obando, la memòria de la Guerra de Successió" acompanyat de Clàudia Pujol, directora de "Sàpiens", i Rafael Català, editor

Francesc de Castellví i Obando (Montblanc, 1682 – Viena, 1757) va escriure, al llarg de la seva vida, la millor crònica de la Guerra de Successió. Les Narraciones históricas, però, han restat inèdites durant més de dos segles als arxius d'estat de Viena. La seva publicació recent ha contribuït a millorar el nostre coneixement sobre aquella contesa bèl·lica. Però qui era Francesc de Castellví? Fill d'una família de la petita noblesa de Montblanc, vinculada a les institucions de govern local i al monestir de Santa Maria Vallbona, Castellví no va poder completar els estudis de Dret a Lleida a causa del tancament de la Universitat per l'ocupació borbònica. 

El 1726 es va exiliar a Viena, amb l'objectiu de redactar la seva crònica. Allí va poder entrevistar-se o establir correspondència amb molts dels protagonistes de la contesa i va accedir a un gran nombre d'arxius que també havien estat estranyats. Francesc de Castellví va morir a Viena sense haver pogut publicar la seva voluminosa obra.


Detalls de l'esdeveniment

Quan

01 juny 2023

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h