Inici ~ Agenda ~ Corpus, la festa de les festes
image

Corpus, la festa de les festes

Coincidint amb la celebració dels 700 anys de la primera festa de Corpus, Amadeu Carbó ens porta aquest llibre que explica tots els secrets de la mítica celebració.

Al llibre “Corpus, la festa de les festes”, de la col·lecció l’Ermità d’edicions Morera, el folklorista Amadeu Carbó ens explica, de forma molt clara i divulgativa, el perquè, el significat i l'origen d'una festa que és considerada "la festa de les festes". A més de l'autor, hi intervindran Norbert Tomàs, director d'Edicions Morera i el senyor Ramon Ollé, Director de Comunicació i Relacions Institucionals de l’Arquebisbat de Barcelona. Al final de l'acte, s’oferirà un tast de la Ratafia de l’Ermità.

De què va el llibre?
L'ou com balla, les catifes de flors, les enramades, els gegants, l'àliga, el drac, els diables, els cavallets cotoners... tots els elements i expressions que participen de les nostres festes populars actuals tenen una part molt important dels seus orígens en una gran festa que l'any 2020 celebra 700 anys d'història a Barcelona: la processó del Corpus Christi, un esdeveniment solemne i espectacular que va ser instituït al segle XIV com a exaltació pública de l'eucaristia i que va traspassar el seu significat religiós per convertir-se en la gran festa del poble. Desapareguda durant uns anys i recuperada el 1992, avui en dia la celebració del Corpus forma part del calendari festiu de la ciutat.


Detalls de l'esdeveniment

Tipologia

Presentació

Quan

29 juny 2020

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h