Inici ~ Agenda ~ "El cel té pigues!"
image

"El cel té pigues!"

"L’inici menystingut del Casal dels Infants del Raval (1978-1983)"

 L'autor, Enric Canet, conversa amb Salvador Alemany.

A finals de 1977 els veïns del Districte Cinquè de Barcelona troben per atzar una fusteria expropiada. Gràcies a una forta pressió, aconsegueixen que l’Ajuntament els hi cedeixi, ja què hi volen fer una casa per als infants que fan molta vida al carrer. És l’atzar que uneix aquest projecte d’en Pitu Cunillera i gent del Raval amb un grup de joves d’altres indrets que, sense por i fent-se seu el barri, construeixen plegats, l’octubre de 1978, el primer Casal dels Infants i per als infants de Barcelona. L’atzar buscat i desitjat pot transformar el món i la ciutat des del barri que havia estat sempre al marge.

"El cel té pigues!" és un homenatge a en Pitu, la Rocío i tota aquella gent que volia un Raval digne gràcies al Casal i a un Projecte Educatiu que fes costat als i les infants que alçaven el cap per mirar molt més lluny. És l’agraïment a tantes companyes i companys que, al Casal dels Infants i a molts altres indrets del país, fan costat als i les infants que alcen la mirada. 

Enric Canet i Capeta, nascut el 1957 al barri del Baix Guinardó de Barcelona, forma part de l’Equip del Casal dels Infants des de 1992 i s’implica en el teixit comunitari del Raval, de Barcelona i del país. Té la llicenciatura en Ciències Biològiques a la UAB i estudis de Filosofia i Teologia. Va fer un Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària a l’IGOP i, ara, és Investigador-Doctorant del Departament d’Història de la UB. Va fer de professor de primària i sobretot de ciències a secundària des de 1975 a 1999. Enamorat de la natura gràcies a la Biologia, però sobretot agraït a les persones que han fet i fan camí amb ell buscant el pregon que ho mou tot.

Detalls de l'esdeveniment

Quan

12 setembre 2022

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h