Inici ~ Agenda ~ El sostre de vidre en el sector cultural
image

El sostre de vidre en el sector cultural

10 anys del Màster en Producció i Comunicació Cultural FCRI Blanquerna

Aquest acte s'emmarca en la celebració dels deu anys i les onze primeres promocions del Màster Universitari en Producció i Comunicació Cultural de la Facultat.  Al llarg d'aquestes onze edicions s'han format més de cent cinquanta professionals de la producció i la comunicació cultural, dels quals una amplíssima majoria han estat dones. El sostre de vidre és un dels principals problemes en el procés de professionalització de les dones en el sector cultural i és per aquest motiu que s'organitza aquest debat. 

Les alumnes de la promoció 2021/22 han fet un ampli estudi en relació al sostre de vidre que es presentarà aquest dissabte a ONA Pau Claris.

Tot i que el sector té una àmplia presència de dones professionals, només un 22% són directives. El 72% de les professionals consultades manifesten que en algun moment han patit el sostre de vidre i el 87% dels homes admet la falta de reconeixement professional de les dones. Dels 15 equipaments d'art contemporani que hi ha a Barcelona només  quatre estan dirigits per dones. 

Programa de l'acte: 

11.30h. Salutació i benvinguda. A càrrec de la Dra. Judith Colell, vice-degana d'Empresa de la Facultat i del Dr. Lluís Anyó, director acadèmic del Màster

11.45h. Presentació de l'informe sobre el sostre de vidre a càrrec de les alumnes de l'edició 2021/22. 

Presentació de la campanya de sensibilització "Si el sostre és de vidre pot trencar-se"

12.15h. Debat sobre el sostre de vidre. Participants: 

Dra. Judith Colell, directora i guionista de cinema, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català i vice-degana d'empresa de la Facultat

Iolanda Batallé, editora, escriptora i directora de la llibreria Ona. Autora del llibre "Atreveix-te a fer les coses a la teva manera, la revolució del lideratge de les dones"  

Adriana Alcover, responsable de comunicació de l'Associació de Sales Alternatives de Catalunya, (ASAC) i ex alumna del Màster en Producció i Comunicació Cultural. 

Dra. Magda Polo, professora d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona i iniciadora del projecte ME TOO a les universitats. 

Marc Roig, director del Màster en Producció i Comunicació Cultural i autor del llibre "Barcelona, cultura sense capital".

Moderadora: Verònica Israel, coordinadora i ex alumna del Màster en Producció i Comunicació Cultural


Detalls de l'esdeveniment

Quan

18 juny 2022

Hora

11:30 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

2h