Inici ~ Agenda ~ Exposició dels volums històrics de la col·lecció "Episodis de la història"
image

Exposició dels volums històrics de la col·lecció "Episodis de la història"

Amb motiu del 60è aniversari dels "Episodis de la història", a Ona Llibres acollim una exposició amb els volums històrics de la mítica col·lecció: primeres edicions, obres censurades, correspondència, manuscrits...

Per commemorar els 60 anys dels "Episodis de la història", a Rafael Dalmau Editor han preparat una retrospectiva on podreu descobrir els orígens d'aquesta mítica col·lecció: primeres edicions, reedicions clandestines, obres censurades, il·lustracions originals, correspondència, manuscrits... 

Els "Episodis de la història" es van començar a gestar als anys 30 sota el nom "Edicions Mediterrània". A l'exposició podreu veure algunes proves d'impressió en CMYK d'aquesta primera revista que, gràcies a les intervencions de l'avi Dalmau (com es refereix carinyosament al fundador de l'editorial, Rafael Dalmau i Farreres, el seu actual director) i Ferran Soldevila, va anar prenent forma fins a arribar al característic disseny que coneixem avui: un disseny inspirat en la mescla entre els volumets de Barcino i de Que sais-je, que també trobem exposats. 

Una col·lecció que, com amb moltes altres publicacions catalanes de l'època, també va haver de passar per limitacions i censures, que sovint van ser superades amb enginy. Com l'anècdota, explicada a l'exposició, de com Dalmau van obtenir els permisos per publicar en català en plena dictadura. També destaca la voluntat dels "Episodis de la història" d'esdevenir actors de l'actualitat, com quan van publicar els dos volums de "La pena de mort a Girona", de Carles Rahola, en plena execució de Salvador Puig Antich.

De caràcter més personal, també veurem una selecció de telegrames que van arribar donant el condol quan Rafael Dalmau i Farreres va morir, signats per personalitats com el president Josep Tarradellas, que escriví des de l'exili, Hermann Bonnín, Max Cahner o Giancarlo Sorgia. 

Detalls de l'esdeveniment

Tipologia

Exposició

Quan

06 juliol 2020

Hora

10:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

ArtsLlibres

Durada

10h 30m