Inici ~ Agenda ~ Tercera sessió de Felícia Fuster: una clàssica del segle XXI
image

Tercera sessió de Felícia Fuster: una clàssica del segle XXI

Aproximació a l'obra i la figura de la poeta Felícia Fuster a través de les diverses etapes vitals que va transitar.

El curs dona a conèixer la poesia de Felícia Fuster (Barcelona 1921- París 2012), una artista completa que va dedicar la seva vida a la poesia, a la llengua i a les arts plàstiques, disciplines que s’entrelliguen i avancen plegades. Va donar-se a conèixer el 1984 amb Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils i els anys següents la seva producció és trepidant: publica cinc llibres més de poesia i una plaqueta. És una veu nova, inclassificable, i alhora madura. Analizarem les tres grans línies en què es mou la seva obra: l’experimentació del llenguatge (llenguatges avantguardistes que la porten a la poesia japonesa), el vitalisme arrelat en els seus versos i la identitat conscient de gènere. Tot i pertànyer a la generació de la Guerra, és una obra contemporània, de qui en nodreixen diverses poètiques actuals.

PROFESSORA:

Lluïsa Julià, doctora en Filologia Catalana, investigadora i escriptora. Són coneguts els seus estudis i edicions sobre autors i autores moderns i contemporanis. Actualment porta el comissariat literari de l’any Felícia Fuster, de qui ha estudiat l’obra i n’ha editat l’Obra poètica (2010).

CALENDARI:

Primera sessió – 2 de novembre

Segona sessió – 9 de novembre

tercera sessió – 16 de novembre

HORARI:

De 18:30 h a 20 h

MATERIAL

El llibre que es treballarà serà Obra poètica de Felícia Fuster, editorial Proa, que es podrà adquirir a la mateixa llibreria.

RESERVES:

Reserva la teva plaça a reserves@onallibres.cat

PREU:

100 euros tot el curs.

Detalls de l'esdeveniment

Tipologia

Curs

Quan

16 novembre 2021

Hora

18:30 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h 30m