Inici ~ Agenda ~ Flors de la literatura xinesa contemporània a Catalunya
image

Flors de la literatura xinesa contemporània a Catalunya

Conversa a càrrec de Liyun Wang, doctora en Filologia Catalana de la UB, acompanyada de Joan Maria Jaime Moya, doctor en Filologia Llatina Medieval

La cultura xinesa està viva a Catalunya. Parlarem de  tres obres xineses traduïdes en català o castellà, les quals, com a obres representatives dels seus escriptors, estan amarades de la cultura xinesa.

Cinc contes xinesos, a manera de petita antologia dels contes curts de Wang Zengqi, presenta panoràmicament les diferents formes de viure dels xinesos en el segle XX abans, durant i després de la Segona Guerra Mundial i, especialment, com afrontaven els durs patiments mentre gaudien de la bellesa de la humanitat.   

En Colección de un errante, Lu Xun, prestigiós escriptor xinès del segle XX, preocupat pel destí de la nació, hi ofereix pinzellades objectives, crítiques, penedides, humorístiques o sarcàstiques, entre d'altres, de les realitats de la societat xinesa en curs de la transició moderna, basant-se tant en la seva experiència personal com en la seva observació al marge, ambdues perspicaces. 

Tres polzades de lotus daurat, escrita per Feng Jicai, un dels escriptors contemporanis més importants de la Xina, és una novel·la de relleu sobre la història dels peus embolicats de les dones xineses abans del segle XX, en què es narra tant el procés cruel d'embolicar els peus, els criteris estètics per als peus petits i la psicologia de les dones amb peus petits, com l'origen dels peus embolicats, i també la lluita entre els defensors dels peus embolicats i els dels peus alliberats a finals del segle XIX i començaments del segle XX. 

Wang Liyun és llicenciada en Filologia i Literatura Hispànica per la Shangai International Studies University, màster en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals per la UAB i doctora en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals per la UB. És la primera persona xinesa nativa que ha elaborat, escrit i defensat una tesi doctoral sobre el català i en català, amb què a l’abril del 2021 va guanyar el Premi Pompeu Fabra de Gramàtica atorgat per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Joan Maria Jaime Moya és doctor en Filologia Clàssica per la UB, membre de l'equip de recerca i redacció del Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae (CSIC-UB), i professor de secundària de l'Institut Torredembarra.


 

Detalls de l'esdeveniment

Quan

02 juny 2023

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h