Inici ~ Agenda ~ Traduir Djuna Barnes
image

Traduir Djuna Barnes

Amb Laia Malo, Ester Andorrà, Raquel Pena i Iolanda Batallé

Djuna Barnes (Nova York, 1892-1982). Estudià art i destacà a l’escena cultural novaiorquesa en publicar el recull d’articles "The Brooklyn Daily Eagle". El 1921 es va traslladar a París per fer entrevistes als membres de la «generació perduda» de la qual va acabar formant part. Visqué vint anys a París, viatjant sovint a Londres i al nord d’Àfrica. Passà la joventut envoltada de les principals figures del món artístic i literari de l’època, mentre escrivia per a "The New Yorker" i "Vanity Fair". Publicà "The Book of Repulsive Women" (1915), "Ladies Almanac"k (1928), "Ryder" (1928) el llibre de relats "A Night Among the Horses" (1929), reculls d’entrevistes, assaigs, diversos volums de poesia i l’obra teatral en vers "The Antiphon" (1958). Amb l’ajut de la seva amiga Peggy Guggenheim, el 1940 tornà a Greenwich Village, on visqué reclosa i entregada a la poesia fins a la seva mort el 1982.

"El bosc de la nit" (1936) és una de les grans novel·les de la literatura del segle passat, admirada generació rere generació. Narra les històries de la vida amorosa d’un grup d’expatriats nord-americans i europeus que oscil·len entre luxes i misèries al París, Viena i Nova York dels anys vint del segle passat. És un llibre icònic, un clàssic modernista i una de les primeres novel·les que va retratar explícitament l’homosexualitat. Ha gaudit d’un èxit durador gràcies als seus grans dons i excentricitats, amb una prosa que llisca fent un retrat genuí i poètic de les passions humanes.

Amb la traductora de l'obra, Laia Malo, la poeta Raquel Pena, Ester Andorrà, editoria de Labreu, i Iolanda Batallé, directora d'ONA Pau Claris. 

Detalls de l'esdeveniment

Quan

13 maig 2022

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

2h