Inici ~ Agenda ~ Monika Zgustova ens descobreix Bohumil Hrabal
image

Monika Zgustova ens descobreix Bohumil Hrabal

Zgustova és traductora i biògrafa de Hrabal, considerat un referent imprescindible de la literatura europea del segle XX

Monika Zgustova ha traduït la novel·la "Jo he servit al rei d'Anglaterra".

A la dècada de 1930, a Praga, un jove aprenent de cambrer, en Jan, aconsegueix la seva primera feina disposat a convertir-se en l'amo d'un hotel i fer-se milionari. Llest i ambiciós, ho supeditarà tot a assolir l'èxit i el reconeixement social. Però les decisions d'en Jan no sempre seran encertades: es casa amb una alemanya que adora Hitler just quan les tropes nazis entren a Praga i esdevé milionari just quan al seu país s'implanta el comunisme.

Amb un sentit de l'humor brillant i unes escenes iròniques i hilarants, Hrabal ens explica les divertides peripècies del jove cambrer posant èmfasi en l’absurd de la vida quotidiana. L'aparent idiotesa d'en Jan amaga una aguda intel·ligència que li permet sobreviure als esdeveniments històrics més dramàtics del segle XX: la invasió nazi del seu país, la Segona Guerra Mundial i l'arribada del comunisme.

Monika Zgustova, traductora i biògrafa de Hrabal, és la còmplice perfecta d'aquesta operació de recuperació de l’autor txec, que ja és un referent imprescindible de la literatura europea del segle XX.

Detalls de l'esdeveniment

Quan

11 gener 2023

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Sala

Durada

1h