Inici ~ Agenda ~ Ernest Maragall conversa amb Jordi Sebastià, guanyador del Premi Joanot Martorell
image

Ernest Maragall conversa amb Jordi Sebastià, guanyador del Premi Joanot Martorell

"Un afer europeu"

Jordi Sebastià ens parlarà de la seva novel·la "Un afer europeu", premi Joanot Martorell, en una conversa amb Ernest Maragall.

Una novel·la negra amb un punt de sarcasme que ens descobreix les clavegueres de la política europea. L'obra guanyadora d'un dels premis més antics de les lletres catalanes.

El jove periodista Joan Ballester viatja a Brussel·les a cobrir un acte protocol·lari i sense interès en les institucions europees; la visita li permet deixar enrere per uns dies problemes sentimentals i familiars als quals no vol enfrontar-se.

A la capital d’Europa, però, s’assabenta de la imminent aprovació d’un tractat comercial que perjudicarà letalment els productors de taronja valencians. Ballester, periodista escèptic però vocacional, ha detectat la notícia i decideix quedar-se a Brussel·les per esbrinar els interessos que s’amaguen darrere d’aquell acord.

Entre Brussel·les i Estrasburg, sota una pluja gairebé permanent, Joan s’endinsa en les clavegueres de la política, plena d’hipocresia i violència soterrada, protagonitzada per lobbistes implacables. I tanta curiositat pot resultar perillosa.

«Una telefonada del director una vesprada de diumenge no pot anunciar res de bo. És gairebé segur que implicarà tre­ball, més treball. Se suposa que els periodistes de l’era digi­tal hem d’estar permanentment alerta…»

Detalls de l'esdeveniment

Quan

11 gener 2023

Hora

18:30 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h 30m