Inici ~ Agenda ~ Presentem "Aigua tèrbola", de Concepció G. Maluquer
image

Presentem "Aigua tèrbola", de Concepció G. Maluquer

Ens endinsarem en els secrets de la novel·la de l'escriptora pallaresa

Aigua tèrbola és considerada la novel·la més madura i tècnicament més ambiciosa de l’escriptora pallaresa, una obra moderna al seu temps que més de cinquanta anys després conserva intacte el seu interès.

Les adoberies, els tanins, els tripijocs, els prejudicis, les vanitats, les febleses, els èxits i els fracassos... La ciutat d’Aiguadal i l’atmosfera asfixiant que l’embolcalla són l’epicentre des d’on els diversos personatges narren la seva història, cadascun amb les pròpies misèries i justificacions. Al centre de les narracions, la Grettel. Arribada de fora, es resisteix a ofegar-s’hi i, amb la seva autenticitat i els anhels de llibertat, esdevé una alenada d’aire fresc que remou l’aigua tèrbola en què reposa l’ordre de la família i de la burgesia dominant.

Amb una prosa àgil i directa, minuciosa en els detalls i les imatges, Concepció G. Maluquer construeix en aquesta novel·la coral el retrat de la societat de postguerra franquista on la burgesia vencedora viu instal·lada en la hipocresia moral i es vanta del seu enriquiment, basat en les prebendes, les falsedats i fer el joc al poder establert.

La presentació anirà a càrrec de Maria Barbal i Josep Gelonch, editor de Fonoll.


Detalls de l'esdeveniment

Tipologia

Presentació

Quan

08 novembre 2021

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h