Inici ~ Agenda ~ Som el que mengem
image

Som el que mengem

"La ciència de la microbiota"

Amb la participació dels científics Bonaventura Clotet i Roger Paredes; dels autors, Cristina Sáez i les investigadores i xefs d'Alícia; de l'editor David Figueras. Presenta Toni Massanés.

"La ciència de la microbiota. Alimenta els teus bacteris intestinals i cuida la teva salut cuinant" és un llibre de Cristina Sáez i la Fundació Alícia. Una guia per cuidar els nostres bacteris intestinals i que ells ens cuidin a nosaltres.

El nostre cos alberga uns 40 bilions de microorganismes, una col·lecció d’éssers microscòpics integrada sobretot per bacteris, però també per virus, fongs i arqueus, única per a cadascun de nosaltres com una empremta dactilar. La gran majoria d’aquesta microbiota resideix al còlon i duu a terme funcions crucials per a la supervivència humana, des de digerir aliments i extreure vitamines i energia, fins a entrenar el nostre sistema immunitari.

En els darrers 20 anys, la ciència ha anat descobrint com, quan aquesta comunitat microbiana és equilibrada, estable i diversa, contribueix a mantenir la salut global de l’organisme, i per això l’alimentació té un paper fonamental. Però què hem de menjar per alimentar bé aquests bacteris? Com influeix el que ingerim sobre aquesta comunitat de microorganismes i aquests, alhora, sobre el nostre benestar?

Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans per detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en les últimes evidències científiques. De la mà dels principals experts mundials en aquest jove àmbit de recerca, ofereix al lector el coneixement existent de manera clara i comprensible, així com consells útils i pràctics per traslladar la ciència més nova sobre la microbiota al dia a dia. En definitiva, l’objectiu és ajudar-nos a menjar millor, amb propostes que combinen el coneixement més recent amb les bases de l’alimentació mediterrània, la que ens toca i que és riquíssima, i que també ha demostrat ser la més adequada en aquest camp, per estar més sans i feliços.


Detalls de l'esdeveniment

Quan

21 novembre 2022

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Sala

Durada

1h