Inici ~ Agenda ~ Tarda entorn a "Dalí-Nietzsche"
image

Tarda entorn a "Dalí-Nietzsche"

Pau Guinart, autor del llibre, conversa amb Vicent Santamaria, Ricard Mas i Josep Playà

L'obra escrita de Salvador Dalí ha romàs infravalorada durant molts anys, però és a través d'ella que el geni empordanès proporciona moltes de les claus per entendre el seu art i la seva “filosofia de vida”. Una d’aquestes claus és la influència que sobre ell va tenir Friedrich Nietzsche, tema que fins ara no ha estat estudiat en profunditat.

Dalí es va referir a Nietzsche, en múltiples ocasions, com l'únic home amb qui podia ser comparat: tots dos compartien un enfocament de la vida segons el qual l'afirmació i la integració de l'atzar els permetia anar més enllà de la moral i la veritat, sempre avançant en la seva ambició existencial malgrat qualsevol impediment. 

 La relació competitiva que Dalí tenia amb Nietzsche pot servir com a desllorigador de molts aspectes de la vida i cosmogonia de l’artista empordanès, de la mateixa manera que els conceptes desenvolupats en textos crítics sobre el filòsof alemany poden il·luminar alguns dels passatges d'autoafirmació més exagerada d’ambdós autors. 

Detalls de l'esdeveniment

Quan

29 març 2023

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Sala

Durada

1h