Inici ~ Agenda ~ Vermut amb Christian Guay-Poliquin
image

Vermut amb Christian Guay-Poliquin

Conversa amb Marta Vives sobre "Les ombres fugaces"

Veniu a fer el vermut amb Christian Guay-Poliquin (Saint-Armand, Quebec, 1982), un escriptor i investigador quebequès, considerat una de les noves promeses de la literatura canadenca en llengua francesa. Amb la seva primera novel·la, "Le fil des kilomètres" (La Peuplade, 2013), va quedar finalista del Gran Premi Literari d’Archambault 2015 i va aconseguir cridar l’atenció de nombrosos crítics i lectors. Amb la seva segona novel·la, "El pes de la neu" (Periscopi, 2019), l’any 2017 va guanyar, entre d’altres, el Premi Literari França-Quebec, el Premi Ringuet, atorgat per l’Acadèmia de les Lletres del Quebec, i el Premi Literari dels Estudiants. També va quedar finalista del Premi dels Llibreters del Quebec i del Premi Frye Académie. "Les ombres fugaces", la seva tercera i última novel·la, també ha quedat finalista del Premi dels Llibreters del Quebec 2022 i ha estat preseleccionada per al Premi Libraries en Seine 2022 i seleccionada per al Premi Libr’à Nous.

Després de sobreviure a un greu accident de trànsit i a un hivern implacable, un jove deixa enrere l’aïllament i la privació i s’endinsa al bosc per reunir-se amb el que queda de la seva família. Ben aviat coneix un nen que l’acompanyarà en la travessia i junts hauran d’esquivar els perills d’un entorn hostil amb uns habitants que només pensen en ells mateixos. Un cop arribats al seu destí, i lluny de trobar un recer, es veuran obligats a adaptar-se a un món canviant que es debat entre la imposició dels valors antics i la determinació d’explorar noves maneres de viure.

"Les ombres fugaces" és un text fosc i alhora lluminós sobre una comunitat a punt d’ensorrar- se per una amenaça que no prové del clima ni dels elements naturals, sinó dels mateixos éssers humans. Christian Guay-Poliquin es reivindica amb aquesta novel·la com l’escriptor sòlid i elegant que va enamorar milers de lectors amb El pes de la neu.

Detalls de l'esdeveniment

Quan

05 novembre 2022

Hora

12:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Durada

1h