Inici ~ Agenda ~ Zen Mediterrani
image

Zen Mediterrani

Conversa a càrrec de l'autor Lluís Nansen i Glòria Puig, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Budistes

A "Zen mediterrani", Lluís Nansen Salas transporta a la nostra cultura els textos més estimats del budisme zen —el Sutra del Cor i els Quatre Vots—, en una adaptació que és molt més que una traducció. És el que podríem anomenar una «traducció cultural», perquè aquests textos han estat cantats en la intimitat de la comunitat zen de la nostra terra, fins a donar com a fruit una manera de viure el Zen que ha germinat en nosaltres i en la societat que ens envolta. 

Lluís Nansen, llicenciat en Física Teòrica per la UAB, va començar la pràctica del Zen el 1991 i el 1995 va ser ordenat monjo zen, en la línia del mestre japonès Taisen Deshimaru i Roland Yuno Rech, de qui va rebre la transmissió del Dharma, el shiho, el 2016. La seva formació científica, com també la confiança que té en l’experiència de cadascú, li permeten ensenyar el Dharma a partir de l’objectivitat i l’empirisme, d’una manera fàcil de comprendre per al practicant occidental i abordant les qüestions espirituals més profundes sense tabús ni prejudicis.

És autor dels llibres "Meditació zen. L’art de simplement ser" (2017), "Mindfulness zen. La consciència de l’ara" (2018) i "Dharma zen. L’ull de la joiosa revelació". Ha traduït al català, amb Natàlia Barenys, el llibre del Dalai Lama "Camins cap al nirvana" (2008) i el de Shunryu Suzuki "Ment zen, ment de principiant" (2011). 

Detalls de l'esdeveniment

Quan

22 setembre 2022

Hora

19:00 h

Adreça

Ona (Pau Claris, 94)

Sala

Bookeria

Durada

1h