Inici ~ Articles del Blog ~ 7 llibres per a la tornada a l'escola
7 llibres per a la tornada a l'escola

7 llibres per a la tornada a l'escola

Una selecció de llibres infantils per començar el curs amb alegria!

Data: 18 setembre 2020

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Ressenya

Enguany, la tornada a l'escola és més especial que mai: després que els nens i les nenes hagin passat sis mesos sense trepitjar les aules o veure els seus companys, aquest setembre reprenen les classes de manera presencial. Estem segurs que serà tot un repte, donades les circumstàncies. Per això hem pensat en una selecció de contes i àlbums il·lustrats que considerem que poden servir d'acompanyament per a aquesta tornada a l'escola tan singular. Aquí van! 

1. Descobreixo la llar d'infants, de Jérôme Pelissier i Carine Hinder
A la llar d’infants hi ha moltes coses per descobrir... Obre la solapa de cada pàgina, on trobaràs una escena divertida i aprendràs paraules noves!

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria

La col·lecció Benvinguts al museu
Una meravellosa col·lecció d'àlbums il·lustrats de gran format, que encisaran els més petits. Publicada per Símbol Editors, la col·lecció consta de diversos títols, però en aquesta ocasió us en recomanarem dos:

2. Fungàrium, d'Ester Gaya
Els fongs són font d'aliment i de medecina per als humans, però en molts ecosistemes també són vitals per als animals i per a les plantes. Descobriu com van evolucionar, com es reprodueixen i com en són, d'importants, per a la vida al nostre planeta. Entreu-hi per explorar el sorprenent i divers món del regne dels fongs.

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria


3. Planetàrium, de Raman Prinja
Aquest llibre et portarà a fer un viatge intergalàctic, més enllà dels límits de la Terra, del sistema solar, de la Via Làctia i de les galàxies més llunyanes. Visitaràs llocs on cap humà ha posat mai els peus. Com és de gran, l'univers? Com va originar-se? Quins misteris amaga encara?

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria


4. L'Odissea. Mitologia per a nens, d'Eduardo Acín i Carla Pascual
La millor manera d'explicar aquest poema èpic grec als petits de la casa. Hi va haver un heroi que va fer el viatge més increïble que s'hagi fet mai. Durant anys va navegar de cap a cap del mar Mediterrani i, malgrat que va haver d'enfrontar-se a tota mena de perills i amenaces, no va perdre mai l'esperança d'arribar al seu destí. El desig de retornar a casa i poder abraçar altre cop la seva esposa i el seu fill va ser sempre més fort que qualsevol altre obstacle. Aquest heroi es deia Ulisses i el seu viatge és l'Odissea.

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria


5. L'antic Egipte i L'imperi Romà, il·lustrats per Núria Aparicio

Aquests dos llibres són, a més, un joc! Divertits volums de busca i troba per passar una molt bona estona i alhora aprendre algunes anècdotes de les civilitzacions més importants de la història. En aquest cas, us destaquem la de l'imperi Romà i la de l'antic Egipte.

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria    una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria


6. Les meves primeres cançons de bressol, de Séverine Cordier
Escolta les peces de Chopin, Debussy, Fauré, Flies, Offenbach... deixa't portar per les seves dolces melodies... i bona nit! Que descansis.

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria


7. Un món màgic per descobrir: l'escola, de Magalí Clavelet
Els més petits descobriran l'escola amb tendresa, gràcies als continguts simples i adaptats d'aquest llibre. Amb l'ajuda d'un adult aprendran les noves paraules en català i anglès de manera amena i divertida. Cada paraula apareix en el seu context en una il·lustració gran per facilitar l'aprenentatge.

una-seleccio-de-llibres-infantils-per-comencar-el-curs-amb-alegria