Inici ~ Articles del Blog ~ Club de lectura amb el traductor
Club de lectura amb el traductor

Club de lectura amb el traductor

Lectures compartides on sempre participarà el traductor de l'obra a comentar.

Data: 05 October 2020

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Notícia

A Ona Llibres estrenem un nou club de lectura! A més del club conduït per Jordi Sànchez, on compartim les lectures d'obres d'autors catalans contemporanis, ara parlarem de les millors obres estrangeres traduïdes al català. Un club que té com a objectiu reivindicar la figura del traductor, sovint "aquell gran desconegut", però gràcies al qual podem gaudir de magnífiques novel·les en la nostra llengua.

En el cicle de lectures que encetarem, sempre tindrem el privilegi de comptar amb la participació del traductor. També oferirem als participants un seguit de lectures paral·leles, per als qui vulguin aprofundir en l'autor protagonista de la sessió.

El programa de l'any 2020 

Formigó, de Thomas Bernhard. Traduït per Clara Formosa Plans 
Quan: dimarts 27 d'octubre a les 19 h 
On: sala Bookeria de la llibreria Ona del carrer Pau Claris 94

Hi trobem els temes característics de Bernhard: la presència de la música, la feina posposada al llarg dels anys, la societat austríaca, les relacions perverses entre les persones, l'aïllament, la bogeria, la mort. En parlem acompanyats de Clara Formosa, que ha traduït la novel·la de l'alemany. 

Els dos remordiments de Claude Monet, de Michel Bernard, Traduït per Ferran Ràfols Gesa 
Quan: dimarts 24 de novembre a les 19 h 
On: sala Bookeria de la llibreria Ona del carrer Pau Claris 94

Bernard veu i escolta admirablement la pintura i la vida de Monet. Des dels remordiments personals que l’acompanyen en uns temps tràgics a la passió universal per la bellesa. La novel·la ha rebut els premis Marguerite Puhl-Demange i Libraires en Seine. 

La coordinadora: Ramona Pérez Santiago
Llibretera amb una àmplia experiència organitzant clubs de lectura, també col·labora a la premsa i fa recomanacions setmanals al seu blog

Inscripcions
Pots reservar la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat. El club de lectura té continuïtat: cal inscriure's a totes les sessions disponibles actualment. Les reserves es faran per ordre de recepció dels mails fins a exhaurir localitats.

Fotografia de la portada: Mercè Gost.

La nostra selecció