Inici ~ Articles del Blog ~ "Ehrengard", d'Isak Dinesen
"Ehrengard", d'Isak Dinesen

"Ehrengard", d'Isak Dinesen

El Petit Plaer de la fantasia

Data: 28 June 2021

Autor: Ona Llibres

Categoria: Ressenya

Imagineu-vos un univers de fantasia, en el qual hi regnen els prínceps i les princeses, la gent de la cort, un pintor i una acompanyant, un anhel i una sensualitat escrits a través d’un llenç. Imagineu-vos això, contat a cau d’orella, xiuxiuejant com fa la pluja d’estiu. Imagineu-vos desaparèixer del vostre món per unes hores, endinsar-vos entre els boscos i els llacs, recaure en un castell. I que, en aquest castell, hi hagi secrets, passió, fugides i ones valentes.

Imagineu-vos-ho, i imagineu que, qui us ho explica és Isak Dinesen. La dona, diuen, que parlava com la pluja. El pseudònim de l’escriptora danesa Karen Blixen, aquella que marxà a Kenia de la mà d’un matrimoni difícil i, allà, s’hi embolcallà de remembrances d’Àfrica, d’un divorci i d’una passió amorosa.

Imagineu-vos que, tot això, pot ser desplegat a les vostres mans gràcies a Ehrengard, de la mateixa Dinesen. Un llibre fantàstic, de pàgines gràcils i d’una narració que fluctua amena i delicada. Una evasió feta a través d’un amor sensual, travessat per un llenç, d’una història d’un hereu de la cort, d’un pintor conegut com a Don Joan i d’una noia de casa bona que, ella sola, du armadura i munta a cavall i posseeix unes paraules sense pèls a la llengua.

Imagineu-vos que podeu somniar i viure en, i d’un univers, creat per gaudir de la màgia. Això és Ehrengard, una novel·la per sentir-se, en uns instants que són hores, que pertanys, i que la vida et pertany, a una sola narració.