Inici ~ Articles del Blog ~ Empremtes d'identitat en un món fràgil: una introducció a la literatura jueva del segle XX i XXI
Empremtes d'identitat en un món fràgil: una introducció a la literatura jueva del segle XX i XXI

Empremtes d'identitat en un món fràgil: una introducció a la literatura jueva del segle XX i XXI

Un curs de Marta Castillon

Data: 19 juliol 2021

Autor: Ona Llibres

Categoria: Notícia

EL CURS:

Ens aquestes sessions es farà una aproximació i un recorregut per la literatura jueva dels segles XX i XXI prenent com a punt de partida una selecció d’autors/es representatius. La durada de cada sessió serà d’hora i mitja i a cada sessió es farà una breu presentació dels autors en el seu context i, sobretot, es gaudirà de la lectura. Òbviament és impossible abastar tota aquesta literatura en tan poc temps i per aquest motiu s’oferiran les claus interpretatives per poder avançar i es recomanaran els títols més significatius dels autors/es triats.

PROFESSORA:

Marta Castillon Andreu és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i correctora lingüística. Va començar a estudiar hebreu amb el traductor i poeta Itai Ron, amb qui ha col·laborat amb la traducció d’alguns autors com Salvador Espriu o Aharon Appelfeld. El 2020 l’Editorial Kéixev Le’ Xirà publica Els músics cecs. Antologia poètica bilingüe hebreu-català de Salvador Espriu. Una antologia de poemes de Salvador Espriu traduïts a l’hebreu per Itai Ron i un pròleg escrit per Marta Castillon. Actualment continua els seus estudis d’hebreu i literatura israeliana al Rosen School of hebrew (Universitat hebrea de Jerusalem). L’any 2017 va participar com a professora en el Seminari de traducció del català a l’hebreu amb sis reconeguts traductors i editors israelians (Lia Nirgad, Tal Nitzan, Yossi Tal, Rama Ayalon, Dory Manor i Dorit Shiloh) organitzat per l’Institut Ramon Llull. Ha traduït de l’hebreu al català poesies d’autores com Rakhel, Zelda, Yona Wallach, Lea Goldberg, Dàlia Ravikovitx o Agi Mishol. Ha participat en dues edicions del Festival Séfer (Festival del llibre jueu organitzat per la Plataforma cultural Mozaika) amb una sessió sobre El diari del gueto de Janusz Korczak i en una altra presentant juntament amb Itai Ron Els músics cecs. Antologia poètica bilingüe hebreu-català de Salvador Espriu.

un-curs-de-marta-castillon

CALENDARI:

BLOC 1.
Primera sessió - 7 D'OCTUBRE
Segona sessió - 14 I 21 D'OCTUBRE
Tercera sessió - 28 D'OCTUBRE

BLOC 2.
Quarta sessió - 11 DE NOVEMBRE
Cinquena sessió - 18 DE NOVEMBRE

BLOC 3.
Sisena sessió - 2 DE DESEMBRE
Setena sessió - 9 DE DESEMBRE
Vuitena sessió - 9 DE DESEMBRE

HORARI:

De 18:30 h a 20:00 h

RESERVES:

Reserva la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat.

PREU:
130 € TOT EL CURS
25 € PER SESSIÓ / DIA

RECOMANEM APUNTAR-SE AL CURS SENCER O PER BLOC