Inici ~ Articles del Blog ~ Endinsem-nos en el conte. Una anàlisi literària
Endinsem-nos en el conte. Una anàlisi literària

Endinsem-nos en el conte. Una anàlisi literària

Curs a càrrec d'Anna Pascual

Data: 13 July 2021

Autor: Ona Llibres

Categoria: Notícia

EL CURS:

Sovint, el conte ha estat un gènere menystingut en detriment de la novel·la. En aquest curs, volem demostrar que ser un bon contista és una tasca igualment complexa que requereix direccionalitat, intenció i detalls reveladors. Per a tal fi, analitzarem literàriament relats molt variats de grans escriptors i escriptores per veure com han aconseguit crear un conte rodó.

Metodologia:
Cada sessió gira entorn d’un aspecte del conte, que veurem reflectit en els dos relats que s’analitzaran. A excepció del primer dia, on les lectures es faran in situ, per a la resta de classes s’enviaran prèviament els materials per correu electrònic. D’aquesta manera, els alumnes podran portar llegits els textos que s’abordaran a la sessió següent, cosa que facilitarà la familiarització i l’aprofundiment en els aspectes que es tractaran.

Objectiu:
Formar-se un criteri literari més enllà del gust personal, entrenar l’ull per detectar els recursos que s’utilitzen a l’hora de crear bons relats. També pot ser molt útil per a escriptors i escriptores que tinguin interès a saber com han abordat el procés creatiu altres autors i autores i veure les entranyes dels seus contes.

PROFESSORA

Anna Pascual Vall (Barcelona, 1987) és escriptora, professora d’escriptura i llibretera. Llicenciada en Història i amb un màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament, ha treballat sempre en àmbits vinculats a la cultura. La seva carrera literària s’inicia a través del conte, gènere que continua cultivant i que li ha valgut diversos premis i publicacions col·lectives com A l’ombra del Decameró (Gregal, 2014), Un pla perfecte i altres narracions (Pagès, 2015) o A l’ombra de Boccaccio (Trípode, 2018). L’any 2019 va publicar la seva primera novel·la, Entre les cendres del migdia (Trípode, 2019), on explora la difícil relació entre l’art i la vida.

curs-a-carrec-danna-pascual

CALENDARI:

Primera sessió - 20 D'OCTUBRE
Segona sessió - 3 DE NOVEMBRE
Tercera sessió - 17 DE NOVEMBRE
Quarta sessió - 1 DE DESEMBRE 

HORARI:

De 18:30 h a 20:30 h

RESERVES:

Reserva la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat.

PREU:

95 € TOT EL CURS (4 sessions de 2 hores)