Inici ~ Articles del Blog ~ L'illa de Maians
L'illa de Maians

L'illa de Maians

Tots els episodis del podcast literari de la llibreria Ona, dirigit i presentat per Bernat Dedéu.

Data: 14 gener 2021

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Notícia

L’illa de Maians és el podcast de literatura i pensament de la llibreria Ona, que dirigeix i presenta el filòsof i músic Bernat Dedéu. S’emet setmanalment tots els dijous, i està disponible a les principals plataformes de podcasting. Cada capítol té com a protagonista un llibre o un autor, al voltant del qual gira la conversa, es debat i es comparteixen idees.

Els col·laboradors
Marina Porras i Jaume C. Pons Alorda per parlar de narrativa.
Esteve Plantada i Míriam Cano per poesia.
Joan Burdeus i Anna Punsoda a la filosofia i l’assaig.
Paula Blanco i Albert Ribas per teatre.


Episodis disponibles

EPISODI #23 El gos cosmopolita i dos espècimens més, de Raül Garrigasait
9 d'abril del 2021
A l'episodi d'aquesta setmana de L'illa de Maians, Bernat Dedéu, acompanyat per l'autor del llibre, Raül Garrigasait; el filòsof Joan Burdeus; i el poeta Marc Rovira conversen sobre El gos cosmopolita i dos espècimens més.També ho pots escoltar a
 Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #22 El mar, el mar, d'Iris Murdoch
1 d'abril del 2021
Aquesta setmana a L'illa de Maians, presentat i dirigit per Bernat Dedéu, parlem del llibre El mar, el mar d'Iris Murdoch. Ens acompanyen Laura Baena, Marina Porras i Jaume C. Pons Alorda.
  

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #21 Alcohols. Aproximació als graus, de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales

25 de març del 2021
En aquest nou episodi Bernat Dedéu, Míriam Cano i Esteve Plantada conversen amb els autors del llibre Alcohols. Aproximació als graus, de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales. 
 

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #20 Tirant lo Blanc, l'actualització lingüística de Màrius Serra
18 de març del 2021
En aquest episodi parlem de la nova versió de Tirant lo Blanc, de Màrius Serra per Edicions ProaBernat Dedéu està acompanyat per Marina Porras i Jaume Pons Alorda.
   
També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #19 La lògica de la col·lecció i altres assaigs, de Boris Groys
12 de març del 2021
En aquest episodi parlem de La lògica de la col·lecció i altres assaigs, de Boris Groys. Bernat Dédeu està acompanyat pel filòsof Joan Burdeus i la periodista cultural Clàudia Rius.

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #18 La casa de foc, de Francesc Serés 
5 de març del 2021
Aquesta setmana a L'illa de Maians, presentat i dirigit per Bernat Dedéu, parlem de "La casa de foc, II Premi Proa, escrita per Francesc SerésEns acompanyen Marina Porras i Jaume C. Pons Alorda.
  

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #17 Pitó, de Guim Valls 
25 de febrer del 2021
Aquesta setmana a L'illa de Maians, presentat i dirigit per Bernat Dedéu, parlem del nou poemari de Guim Valls, 'Pi'. Ens acompanyen els poetes Míriam Cano i Esteve Plantada.

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #16 Stefan Zweig i els suïcidis d'Europa, d'Antoni Martí Monterde 
18 de febrer del 2021
Aquesta setmana a L'illa de Maians, presentat i dirigit per Bernat Dedéu, parlem del llibre Stefan Zweig i els suïcidis d'Europa, d'Antoni Martí Monterde. Ens acompanya el filòsof Joan Burdeus i l'escriptor Joan Safont.

 També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  

EPISODI #15 — Guàrdia i Poemes, de Nikos Kavadias
11 de febrer del 2021

Llegim poca literatura grega contemporània? En aquest episodi el protagonista és Nikos Kavadias, «un home d'existència permanentment errant», com diu Bernat Dedéu. Naveguem per dues de les seves obres, Guàrdia i Poemes, que podem llegir en català gràcies a Club Editor. Amb la companyia del traductor de les obres, Jaume Almirall, i dos dels nostres col·laboradors habituals: Míriam Cano i Esteve Plantada.

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor.  


EPISODI #14 — Els anells de Saturn, de W. G. Sebald
04 de febrer del 2021
Avui parlem d'un llibre que molts oients heu demanat que comentem: Els anells de Saturn, de W. G. Sebald. Amb Bernat Dedéu, director i presentador del podcast, acompanyat de Marina Porras i Jaume C. Pons Alorda. 

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #13 — Albertine Desapareguda I, de Marcel Proust
28 de gener del 2021
Parlem d'Albertine desapareguda I, la nova entrega d'A la recerca del temps perdut de Marcel Proust. Acompanya a Bernat Dedéu en Josep Maria Pinto, que ha traduït l'obra per a Viena Edicions. I com a col·laboradors habituals: Jaume C. Pons Alorda i Marina Porras. 

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #12 — 
Música i inspiració, d'Arthur M. Abell
21 de gener del 2021
Parlem de Música i inspiració: el llibre del violinista i crític musical Arthur M. Abell, que reuneix converses amb titans de la composició com Brahms, Strauss o Puccini, i que edita Fragmenta amb versió de Josep Pelfort. Acompanyen a Bernat Dedéu el prologuista del llibre, Oriol Pérez; el professor Jaume Radigales; i el compositor Joan Magrané.  

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #11 — 
Sobre el concepte d'història, de Walter Benjamin
14 de gener del 2021
En aquest episodi, la tríada de filòsofs formada per Bernat Dedéu, que dirigeix el podcast, Joan Burdeus i Paula Kuffer conversen al voltant de l'obra magna de Walter Benjamin: Sobre el concepte d'història.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #10 — Tres bones novel·les del 2020
7 de gener del 2021

Fem una mica de retrospectiva amb els nostres col·laboradors habituals, la crítica literària Marina Porras i l'escriptor Jaume C. Pons Alorda, que destaquen tres novel·les de l'any anterior que cal tenir presents: Tsunami, d'Albert Pijuan; El càstig, de Guillem Sala; i L'endemà de la teràpia, de Ramon Mas.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #9 — L’Hèroe, l’obra mestra de Santiago Rusiñol
31 de desembre del 2020
Parlem d'una obra mestra del teatre català: L’Hèroe de Santiago Rusiñol. Ens acompanya Lurdes Barba, que ha portat el text al Teatre Nacional de Catalunya, on s'ha representat el desembre del 2020 i els primers dies de gener del 2021. També han participat l'actriu Paula Blanco i el dramaturg i director Albert Arribas.


També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #8 — La millor poesia en català del 2020
24 de desembre del 2020
Els escriptors i poetes Míriam Cano i Esteve Plantada han fet una selecció dels millors llibres de poesia que han llegit durant aquest any: des de clàssics atemporals fins a nous descobriments, aquests són els seus 10 poemaris imprescindibles. 

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i AnchorEPISODI #7 — Les cartes, de Víctor Català
17 de desembre del 2020
Parlem de Les cartes, un monòleg teatral en prosa de Víctor Català, amb el dramaturg, director escènic i traductor teatral Albert Arribas; l'actriu Paula Blanco; i la poeta Blanca Llum Vidal.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #6 — Restes de carnaval i L'hora de l'estrella, de Clarice Lispector
10 de desembre del 2020
El mateix dia que es compleixen 100 anys del seu naixement, recordem la grandíssima Clarice Lispector a través de dues de les seves obres, que s'han reeditat enguany: l'antologia de contes Restes de carnaval (ed. Comanegra) i la novel·la L'hora de l'estrella (ed. Club Editor), la darrera que va publicar. 

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #5 — Fils, d'Ingrid Guardiola i Marta Segarra
3 de desembre del 2020
Conversem amb les dues autores del seu llibre, Fils (ed, Arcàdia), que recull les cartes que es van intercanviar sobre el confinament, la vigilància i l'anormalitat. Amb el col·laborador Joan Burdeus, guionista i filòsof. 

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor

EPISODI #4  Tal qual, de Paul Valéry
26 de novembre del 2020 
Ens acompanya Antoni Clapés per parlar de la seva traducció del llibre Tal qual, de Paul Valéry (ed. Adesiara), i el seu poemari Clars, aquest matí, són els teus records (ed. LaBreu Edicions). Amb els poetes i escriptors, Míriam Cano i Esteve Plantada. 

També ho pots escoltar a Ivoox, Apple Podcasts i Anchor


EPISODI #3  Homes en la meva situació, de Per Petterson
19 de novembre del 2020 
Parlem del llibre Homes en la meva situació, de Per Petterson (ed. Club Editor). Ens acompanya la traductora del llibre, Carolina Moreno; la crítica literària Marina Porras; i l'escriptor Jaume C. Pons Alorda.


També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #2 — Assagets, d'Enric Casasses
12 de novembre del 2020
Parlem del llibre Assagets amb el seu autor, Enric Casasses (ed. Poncianes). Ens acompanya el filòsof i guionista Joan Burdeus i la pensadora i novel·lista Anna Punsoda.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcast i Anchor.


EPISODI #1 — Les fures, de Llorenç Villalonga
5 de novembre del 2020
Parlem de Les fures, de Llorenç Villalonga (col·lecció "Petits Plaers" de Viena Edicions). Ens acompanya l'editora i directora de la col·lecció del llibre, Blanca Pujals; la crítica literària Marina Porras; i l'escriptor Jaume C. Pons Alorda.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcast i Anchor.


La nostra selecció