Inici ~ Articles del Blog ~ L'illa de Maians
L'illa de Maians

L'illa de Maians

Tots els episodis del podcast literari de la llibreria Ona, dirigit i presentat per Bernat Dedéu.

Data: 14 gener 2021

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Notícia

L’illa de Maians és el podcast de literatura i pensament de la llibreria Ona, que dirigeix i presenta el filòsof i músic Bernat Dedéu. S’emet setmanalment tots els dijous, i està disponible a les principals plataformes de podcasting. Cada capítol té com a protagonista un llibre o un autor, al voltant del qual gira la conversa, es debat i es comparteixen idees.

Els col·laboradors
Marina Porras i Jaume C. Pons Alorda per parlar de narrativa.
Esteve Plantada i Míriam Cano per poesia.
Joan Burdeus i Anna Punsoda a la filosofia i l’assaig.
Paula Blanco i Albert Ribas per teatre.


Episodis disponibles

EPISODI #12 — Música i inspiració, d'Arthur M. Abell
21 de gener del 2021
Parlem de Música i inspiració: el llibre del violinista i crític musical Arthur M. Abell, que reuneix converses amb titans de la composició com Brahms, Strauss o Puccini, i que edita Fragmenta amb versió de Josep Pelfort. Acompanyen a Bernat Dedéu el prologuista del llibre, Oriol Pérez; el professor Jaume Radigales; i el compositor Joan Magrané.  

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #11 — 
Sobre el concepte d'història, de Walter Benjamin
14 de gener del 2021
En aquest episodi, la tríada de filòsofs formada per Bernat Dedéu, que dirigeix el podcast, Joan Burdeus i Paula Kuffer conversen al voltant de l'obra magna de Walter Benjamin: Sobre el concepte d'història.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #10 — Tres bones novel·les del 2020
7 de gener del 2021
Fem una mica de retrospectiva amb els nostres col·laboradors habituals, la crítica literària Marina Porras i l'escriptor Jaume C. Pons Alorda, que destaquen tres novel·les de l'any anterior que cal tenir presents: Tsunami, d'Albert Pijuan; El càstig, de Guillem Sala; i L'endemà de la teràpia, de Ramon Mas.

També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor


EPISODI #9 — L’Hèroe, l’obra mestra de Santiago Rusiñol
31 de desembre del 2020
Parlem d'una obra mestra del teatre català: L’Hèroe de Santiago Rusiñol. Ens acompanya Lurdes Barba, que ha portat el text al Teatre Nacional de Catalunya, on s'ha representat el desembre del 2020 i els primers dies de gener del 2021. També han participat l'actriu Paula Blanco i el dramaturg i director Albert Arribas.


També ho pots escoltar a IvooxApple Podcasts i Anchor