Inici ~ Articles del Blog ~ Quatre novel·les, quatre personalitats femenines del segle XX
Quatre novel·les, quatre personalitats femenines del segle XX

Quatre novel·les, quatre personalitats femenines del segle XX

Un curs d'Alba Sabaté

Data: 14 juliol 2021

Autor: Ona Llibres

Categoria: Notícia

La narrativa catalana del segle XX ens ha llegat alguns noms de dona que han passat a formar part de la nostra tradició literària. Són dones que han partit de realitats socials ben diferents, però que han lluitat per tirar endavant en un món dominat pels homes. En aquest seminari ens endinsarem amb quatre d’aquestes personalitats, com una manera també d’apropar-nos a un món on les dones ho tenien molt més difícil del que tenim ara, un món que veia el matrimoni i la maternitat com a única sortida vital vàlida i acceptada. Veurem com són dones que lluiten per fugir d’aquesta realitat. I no ho tenen fàcil. I no sempre ho acaben d’aconseguir.

Llegirem fragments de les novel·les, parlarem del món en què viuen, de les seves fantasies, també amoroses i de desig, de la necessitat de diners. Veurem d’on sorgeixen i on arriben i què i qui els envolta. Mirarem d’entendre els sentiments que les animen a tirar endavant. Plantejarem com s’ho fan les autores i els autors per endinsar-se en el seu món interior.

PROFESSORA:

Alba Sabaté és escriptora i professora de Literatura Catalana i Universal, així com també de Cultura Audiovisual, a l’Institut Salvador Dalí. Imparteix cursos i tallers sobre Literatura Universal i Catalana. Les seves darreres novel·les han estat Aniversari, premi Marian Vayreda, L’hotel blanc de la platja, finalista del Premi Prudenci Bertrana i Galetes de mel i gingebre, aquesta darrera publicada aquest mateix any a l'editorial Columna. Col·labora al diari digital Núvol amb articles sobre literatura, cinema i la docència de la literatura.

CALENDARI:

Primera sessió - 15 DE SETEMBRE
Segona sessió - 22 DE SETEMBRE
Tercera sessió - 29 DE SETEMBRE
Quarta sessió - 6 D'OCTUBRE

HORARI:

De 18:30 h a 20:00 h

RESERVES:

Reserva la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat.

PREU:

75 € Tot el curs
25 € Sessió individual