Inici ~ Articles del Blog ~ Relats breus. L'art d'escriure contes i microcontes
Relats breus. L'art d'escriure contes i microcontes

Relats breus. L'art d'escriure contes i microcontes

Curs a càrrec d'Anna Pascual

Data: 16 juliol 2021

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Notícia

EL CURS

Qui més qui menys, tothom coneix algú que s’ha aventurat a escriure un relat curt. Ara bé, sabem ben bé què és, un conte? Què el diferencia d’un text de no-ficció, o d’altres gèneres literaris com la novel·la? En aquest curs, desgranarem quines característiques conformen el relat curt; cada setmana, explicarem diverses eines que ens permetran treballar la nostra creativitat literària.

Metodologia:
El taller es basarà en sessions teòriques que incorporaran tot un seguit d’exemples pràctics per tal de fomentar l’assoliment dels continguts i la participació dels alumnes. La voluntat, doncs, és que les classes siguin dinàmiques i bidireccionals. S’encarregaran alguns exercicis a casa, de petita extensió, que es comentaran en grup. L’anàlisi d’aquests textos serà clau per millorar la tècnica narrativa, cercar la pròpia veu i la creativitat personal amb l’objectiu d’acabar escrivint un conte propi.

Objectiu:
Evolucionar en la creació literària i en concret en l’escriptura de relats breus, en format de conte o microconte, així com aquells aficionats a la lectura que vulguin “fer el pas” de lector/a a escriptor/a.

PROFESSORA

Anna Pascual Vall (Barcelona, 1987) és escriptora, professora d’escriptura i llibretera. Llicenciada en Història i amb un màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament, ha treballat sempre en àmbits vinculats a la cultura. La seva carrera literària s’inicia a través del conte, gènere que continua cultivant i que li ha valgut diversos premis i publicacions col·lectives com A l’ombra del Decameró (Gregal, 2014), Un pla perfecte i altres narracions (Pagès, 2015) o A l’ombra de Boccaccio (Trípode, 2018). L’any 2019 va publicar la seva primera novel·la, Entre les cendres del migdia (Trípode, 2019), on explora la difícil relació entre l’art i la vida.

curs-a-carrec-danna-pascual

CALENDARI:

Primera sessió - 18 D'OCTUBRE
Segona sessió - 25 D'OCTUBRE
Tercera sessió - 8 DE NOVEMBRE
Quarta sessió - 15 DE NOVEMBRE
Cinquena sessió - 22 DE NOVEMBRE

HORARI:

De 18:30 h a 20:30 h

RESERVES:

Reserva la teva plaça escrivint un mail a reserves@onallibres.cat.

PREU:

115 € TOT EL CURS