Inici ~ Articles del Blog ~ Univers s’estrena en la novel·la negra
Univers s’estrena en la novel·la negra

Univers s’estrena en la novel·la negra

Univers acull al seu catàleg les noves veus del gènere noir.

Data: 26 gener 2020

Autor: Equip d'Ona

Categoria: Notícia

Encara no fa un any que el Grup Enciclopèdia va anunciar la creació del segell nivers, liderat per l'editora Ester Pujol, que ja ens ha tornat a sorprendre amb una altra novetat: la incorporació d'una línia de novel·la negra! Ja us podeu acomiadar de les acolorides il·lustracions a les quals ens tenien acostumats per a les portades dels seus llibres, perquè a Univers es vesteixen de negre per acollir al seu catàleg les noves veus del gènere noir. Comencen amb Alan Parks y Un-su Kim, escriptors poc coneguts a casa nostra... de moment! 

Gener de sang és la primera novel·la de l’escocès Alan Parks. Ens situa al Glasgow més fosc dels anys setanta i ens presenta el detectiu Harry McCoy, que protagonitzarà les següents entregues d'aquesta sèrie. Però tot i ser l'opera prima de Parks, no dubteu del seu talent: la seva nominació al prestigiós Gran Prix de Littérature Policière el confirma com una de les veus més interessants del panorama negre actual. A The Times ja ens avisen: «Aquesta excepcional novel·la de Parks el situa entre els clàssics del gènere», i al Daily Mail li vaticinen un futur prometedor: «L’última estrella del tartan noir, potser, fins i tot, el successor del gran William McIlvanney».

El coreà Un-su Kim, en canvi, té una trajectòria més àmplia que Parks, ha publicat diverses novel·les que han estat molt ben rebudes per la crítica i el públic del seu país. Tant és així, que el 2006 va guanyar el Munhakdongne, el premi literari més important de Corea. Amb la seva novel·la Els planificadors, fa el salt definitiu al món occidental, on fins ara era pràcticament desconegut. Una barreja de Kill Bill i Murakami que no ha deixat indiferent a la premsa dels països on ja s'ha publicat. Ens morim de ganes de veure què n'opinen al nostre! 

Totes dues novel·les arriben aquesta setmana a les llibreries, el 22 de gener. L’equip d’Ona ja les hem pogut fullejar i les tindrem ben preparades per quan les vingueu a buscar. Demaneu per Parks i Un-su Kim a la secció de novel·la negra!

Comprar Els planificadors.

univers-acull-al-seu-cataleg-les-noves-veus-del-genere-noir

Comprar Gener de sang

univers-acull-al-seu-cataleg-les-noves-veus-del-genere-noir