Inici ~ Botiga ~ Corpus
Corpus

Corpus

La festa de les festes

Amadeu Carbó
A Corpus. La festa de les festes, el folklorista Amadeu Carbó ens explica, de forma molt clara i divulgativa, el perquè, el significat i l'origen de la que és considerada "la festa de les festes": la processó de Corpus.

L'ou com balla, les catifes de flors, les enramades, els gegants, l'àliga, el drac, els diables, els cavallets cotoners... tots els elements i expressions que participen de les nostres festes populars actuals tenen una part molt important dels seus orígens en la festa del Corpus, que l'any 2020 celebra 700 anys d'història a Barcelona. Un esdeveniment solemne i espectacular que va ser instituït al segle XIV com a exaltació pública de l'eucaristia i que va traspassar el seu significat religiós per convertir-se en la gran festa del poble.A partir d'un protocol molt ben definit, a la processó de Corpus hi participaven tots els estaments socials: reis, bisbes, sacerdots, frares i escolanets, representants dels gremis, músics, militars, orfes... acompanyats de representacions i entremesos, tot presidit per la Custòdia entronitzada. Un model processional que va perdurar convertit en referent dels seguicis populars de festa major.

Prologat per Antoni Serés, reconegut expert en cultura popular, Corpus. La festa de les festes està estructurat en breus capítols que fan un recorregut cronològic per les diferents etapes que la festa ha viscut al llarg dels segles, des dels seus inicis al segle XIV i la seva consolidació, fins a la desaparició a partir del 1979 i la seva recuperació l'any 1992.

Corpus. La festa de les festes presenta una acurada selecció d'il·lustracions així com nombroses dites i refranys repartides pels diferents capítols. El llibre es complementa per un glossari i un recull de textos històrics que ens donaran una visió més completa.

Fitxa tècnica

Editorial

Edicions Morera

Edició

1

Any

2020

ISBN

9788494447396

Nombre de pàgines

112

Enquadernació

-

Mides

150 x 210 x 6