Primer llibre del periodista i director de Continguts de Ser Catalunya, Ramon Iglesias. Són una trentena de cròniques que fan un retrat literari del poble natal de l’autor que, segons explica, va ser la porta d’entrada de la cuina catalana moderna: a l’elegant restaurant de l’estació internacional de Portbou -que és la fotografia de portada del llibre- es va començar a fer gran la gastronomia moderna. A “Cròniques des del centre de l’univers” no hi falta cap element per entendre què era i què és Portbou. Hi tenen el seu paper la tramuntana i el mar; la frontera, el contraband i l’exili; l’estació i el cementiri; la reflexió sobre la vida, la mort i el pas del temps; els personatges il·lustres que ha vist néixer Portbou i les històries de savis locals. És un recull d’històries d’infància, adolescència i joventut viscudes en aquest escenari “de només un quilòmetre quadrat”, revisitades i narrades amb el traç fi del periodista que fa 30 anys que escriu i explica històries.
Emprem Cookies pròpies i de tercers per conèixer els hàbits de navegació i millorar l'experiència d'usuari. Pots configurar-les o veure'n més informació aquí.
Pots habilitar i deshabilitar les cookies segons les seves finalitats:
Tècniques: són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin.
Analítiques: són aquelles que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.