Publicada lany 1937, en un moment de plena consolidació del nazisme antisemita, la novel·la El canelobre enterrat pren com a pretext el pelegrinatge de la menorà, el canelobre sagrat jueu, robat per Titus a Jerusalem, pels vàndals a Roma i novament reprès per Justinià i transportat a Constantinoble. Les vicissituds sofertes pel canelobre representen, de manera simbòlica, les que ha hagut de patir el poble jueu al llarg de la història i permeten a Zweig traçar magistralment un drama punyent i de gran potència plàstica. La llegenda del tercer colom i Raquel disputa amb Déu són un complement idoni a El canelobre enterrat. Posades de costat, les tres llegendes representen un tríptic que aparentment fixa els ulls en el passat del poble jueu però que revela realitats perfectament contemporànies i dabast universal.
Emprem Cookies pròpies i de tercers per conèixer els hàbits de navegació i millorar l'experiència d'usuari. Pots configurar-les o veure'n més informació aquí.
Pots habilitar i deshabilitar les cookies segons les seves finalitats:
Tècniques: són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin.
Analítiques: són aquelles que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.