Inici ~ Botiga ~ Història de la cuina catalana i occitana
Història de la cuina catalana i occitana

Història de la cuina catalana i occitana

Els llegums · l'arròs · la pasta

Vicent Marqués
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest tercer volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de llegums, d’arròs i de pasta. Marqués no només ens explica com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània. Un dels volums centrals d’aquesta col·lecció«Això és una obra d’art», Ferran Adrià«Una obra magna», Xavier Graset«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman AndrewsEl segon volum de la Història de la cuina ha merescut el premi Best of the World dels Gourmand World Cookbook Awards

Fitxa tècnica

Editorial

Edicions Sidillà

Edició

1

Any

2020

ISBN

9788412156980

Nombre de pàgines

900

Enquadernació

Coberta de cartoné

Mides

170 x 25 x 5