Marcus Gavius Apicius, gastrònom romà del segle I d.C., suposat autor del llibre De re coquinaria (L’Art de la Cuina), que constitueix una font essencial per conèixer la gastronomia en el món romà, visqué durant els regnats dels emperadors August i Tiberi, elaborant les seves excentricitats gastronòmiques i dilapidant la seva fortuna personal per gaudir dels més refinats aliments, elaborats en les més complicades receptes, algunes atribuïdes a ell, com el foie gras obtingut del fetge d’ànecs alimentats amb figues…L’índex del llibre és el següent: I.- El curós II.- Vianda trinxada III.- l’Hortolà IV.- Plats variats V.- Llegum sec VI.- Volateria VII.- l’Exquisit VIII.- Els quadrúpedes IX.- El mar X.- El pescador
Emprem Cookies pròpies i de tercers per conèixer els hàbits de navegació i millorar l'experiència d'usuari. Pots configurar-les o veure'n més informació aquí.
Pots habilitar i deshabilitar les cookies segons les seves finalitats:
Tècniques: són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin.
Analítiques: són aquelles que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.