A la síntesi de la cuina d’elBulli es llegia: “La informació que subministra un plat es gaudeix a través dels sentits, també es gaudeix i es racionalitza amb la reflexió”. En els darrers anys han entrat amb força nous productes, noves tècniques i estils de cuina i, alhora, ha crescut l’interès per la relació entre la nutrició, la salut i la gastronomia. Les ciències –biologia, física y química– són les eines per a la comprensió del conjunt. La química, en particular, descriu quines substàncies són les responsables del color, l’olor i el gust, i perquè canvien amb les coccions. D’altra banda, les estructures químiques i biològiques de cèl·lules i teixits animals i vegetals expliquen les textures i els canvis que pateixen a la cuina. Amb tot això el lector podrà saber què hi ha als seus aliments abans i després de cuinar-los, i això tindrà com a conseqüència més satisfacció intel·lectual, afegida a la sensorial.
Emprem Cookies pròpies i de tercers per conèixer els hàbits de navegació i millorar l'experiència d'usuari. Pots configurar-les o veure'n més informació aquí.
Pots habilitar i deshabilitar les cookies segons les seves finalitats:
Tècniques: són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin.
Analítiques: són aquelles que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.