Inici ~ Botiga ~ La Sagrada Família
La Sagrada Família

La Sagrada Família

El paradís terrenal de Gaudí

Gijs Van Hensbergen
Una reconstrucció audaç de la biografia d'un edifici icònic, de ben segur el més representatiu de Barcelona, i de l'home que li va donar vida.

Antoni Gaudí és un dels arquitectes més influents del segle passat. Estimat i infamat alhora, podríem dir que la seva obra es troba entre les que han patit pitjors interpretacions en la història recent: mentre que alguns -per exemple Pablo Picasso o George Orwell- li dedicaven adjectius terribles, altres quedaven cegats per la bellesa de les seves creacions, incapaços d'anar més enllà de l'innegable atractiu de les seves façanes.

Intel·ligent i desmitificador, aquest llibre pretén fer justícia amb la que és, sens dubte, la seva obra mestra, a la qual Gaudí va dedicar la major part de la seva vida. Inspirada per un arquitecte tan genial com contradictori, capaç d'aplegar la inventiva més autèntica i revolucionària amb la senzillesa de l'art popular, La Sagrada Família és un excel·lent treball de divulgació històrica que ens parla de l'aventura de construir un temple en ple segle XX, de manera artesanal, en una ciutat arrasada per diverses revoltes socials i anticlericals, i amb el mecenatge gairebé exclusiu de feligresos de classe humil.

Ressenyes a l'obra de Gijs van Hensbergen Antoni Gaudí:
«El seu estudi sobre Gaudí és una fita, atès que és el més complet, ambiciós i documentat dels publicats fins ara.»
El Cultural

«Gijs van Hensbergen ha escrit una biografia sobre Gaudí enormement estimulant.»
The New York Times

«Van Hensbergen ha fet una biografia brillant, documentada meticulosament, organitzada amb elegància, fluïdesa i claredat. Un fragment revelador d'història social.»
Chicago Tribune

«Minuciosa, apassionada i fascinant. El relat d'un geni solitari: inspirat, impredictible, inoblidable.»
The Observer

«Un llibre que brilla per la seva inteligència.»
San Francisco Chronicle

Fitxa tècnica

Editorial

Rosa dels Vents

Edició

00

Any

2016

ISBN

9788415961918

Nombre de pàgines

256

Enquadernació

Coberta de cartoné

Mides

159 x 236 x 20