Entre els anys 1918 i 1936 polítics i docents com César Silió Cortés, Fernando de los Ríos o Pere Bosch Gimpera formularen propostes de reorganització de la universitat fixant-se en aspectes que encara avui centren la polèmica: Quines han de ser les relacions entre els poders públics i les universitat? Cal reduir el nombre d'universitats, facultats i titulacions? Per què cal una universitat catalana? Com es pot millorar la qualitat científica de les universitats? És possible acabar amb l'endogàmia del professorat i canviar els sistemes de selecció? Calen proves de selectivitat? En aquest llibre s'analitza un procés que es va estendre en el decurs de dues dècades i que va estar marcat pel debat entre els sitemes docents francès i anglsaxó, per l'enfonsament del sistema universitari de la Restauració i per la discussió política sobre el control de l'ensenyament i el bilingüisme a la Segona República. Els textos de Bosch Gimpera que s'hi inclouen a manera d'annexos, inèdits fins ara, aporten arguments de reflexió altament vàlids a una controvèrsia que gravita a l'entorn dels mateixos problemes de fa un segle i que avui és de candent actualitat.
Emprem Cookies pròpies i de tercers per conèixer els hàbits de navegació i millorar l'experiència d'usuari. Pots configurar-les o veure'n més informació aquí.
Pots habilitar i deshabilitar les cookies segons les seves finalitats:
Tècniques: són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin.
Analítiques: són aquelles que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.